Makaron z wędzonym łososiem i koperkiem

z łososiem
 
Składniki na dwie porcje:
 
  • 150 g makaronu Lubella Pełne Ziarno Świdry 
  • 200 g wędzonego łososia
  • pół cebuli
  • łyżeczka masła
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 100 ml śmietany 18 proc.
  • koperek
  • cytryna
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól
Sposób przygotowania:
 
  • Makaron gotujemy w osolonej wodzie według wskazówek na opakowaniu.
  • Na patelni rozgrzewamy oliwę wraz z masłem. Dodajemy drobno poszatkowaną cebulę i podsmażamy chwilę. 
  • Dorzucamy drobno pokrojonego wędzonego łososia. Smażymy kilka minut, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. 
  • Po chwili skrapiamy sokiem z połowy cytryny, posypujemy drobno posiekanym koperkiem i wlewamy śmietanę. 
  • Dodajemy makaron i całość mieszamy ok. 1 min. 
  • Przed podaniem możemy posypać dodatkową porcją koperku. Podajemy z cząstką cytryny.

Źródło: Lubella.

Podziel się na:

P9088766PP_A

Subskrybuj

Najświeższe informacje na temat tego, co Nas porusza, prosto na twoją skrzynkę e-mail.