Sałatka z buraczkami, brzoskwinią i serem camembert 

Sałatka z burakiem i brzoskwiniami dozdrowia
 
Składniki:
 
  • 2 średnie buraczki
  • 2 brzoskwinie
  • garść rukoli 
  • mix różnych sałat 
  • 1/4 czerwonej cebuli
  • 40 g płatków migdałów
  • sól, pieprz
  • oliwa extra
  • miód
  • sok z cytryny
  • 150 g sera camembert
 
Sposób przygotowania:
 
  • Buraczki umyć (nie obierać), włożyć do garnka, zalać wodą, posolić i gotować pod przykryciem przez do miękkości. Odcedzić, przestudzić i obrać ze skórki. Pokroić w kostki.
  • Brzoskwinie umyć i pokroić na cząstki.
  • Płatki migdałów zrumienić na suchej patelni.
  • Przygotować sos winegret: z 2 łyżek soku z cytryny, 2 łyżek oliwy, 1 łyżki miodu, soli i pieprzu.
  • Rukolę umyć, osuszyć, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z połową winegretu, pokrojoną w piórka cebulą oraz pokrojonymi buraczkami i brzoskwiniami. Wyłożyć do talerzy.
  • Ser camembert pokroić na 8 kawałków i dodać do sałatki. Całość polać resztą winegretu i posypać zrumienionymi na patelni płatkami migdałów.
 
Smacznego! 
 

Podziel się na:

P9088766PP_A

Subskrybuj

Najświeższe informacje na temat tego, co Nas porusza, prosto na twoją skrzynkę e-mail.