Zielona zupa z komosą ryżową!

soup 1905734 1280

 

Składniki:
 
  • 4 średnie ziemniaki
  • 1 brokuł
  • 125 g sałaty (Rukoli, szpinak lub botwinka)
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 100 ml mleka kokosowego
  • Pieprz, sól, gałka muszkatołowa
  • Komosa ryżowa
Sposób przygotowania:
 
Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki. W garnku zagotować bulion wraz z ziemniaki i gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut. Zmniejszyć ogień dodać różyczki brokuła, gotować przez następne 10 minut. Doprawić przyprawami. Na talerzy udekorować mlekiem koksowym oraz rukolą. Na sam koniec podaj komosę ryżową.
 
Smacznego!
 

Podziel się na:

P9088766PP_A

Subskrybuj

Najświeższe informacje na temat tego, co Nas porusza, prosto na twoją skrzynkę e-mail.