Grzybowa z pęczakiem

Zupa grzybowa na świeta dozdrowia com pl

 

Wigilijna zupa grzybowa.
 
Składniki:
 
  • 100 g suszonych borowików, 
  • 2 butelki zakwasu na żur, pęczak
  • ½ kostki masła
  • 1/2 l kwaśniej śmietany
 
Sposób wykonania:
 
Grzyby wyczyścić  i namoczyć. Wodę ocedzić, ale nie wylewać, użyjemy ją do zupy. Kapelusze borowików usmażyć w rondelku na maśle. Zalać wodą po grzybach. Dolać wody, zagotować. Zalać żurkiem i zabielić śmietaną. Pęczak ugotować osobno, nałożyć na talerz i zalać zupą. 
 

Podziel się na:

P9088766PP_A

Subskrybuj

Najświeższe informacje na temat tego, co Nas porusza, prosto na twoją skrzynkę e-mail.