Chipsy z jarmużu i cukinii

zucchini 1719561 1280

Składniki chipsy z jarmużu:

  • Garść liści jarmużu
  • łyżka oliwy
  • szczypta soli
  • szczypta ostrej papryki

Sposób przygotowania:

Jarmuż podziel na listki wytnij twarde części, wrzuć do miseczki z oliwą i przyprawami i dokładnie wymieszaj. Wyłóż na blaszkę na papierze do pieczenia i wstaw do piekarnika na 160 stopni na 2-4 minuty. Wyjmij i jedz.

Składniki chipsy z cukinii:

  • Cukinia
  • łyżka oliwy
  • łyżeczka octu jabłkowego
  • szczypta soli i pieprzu

Sposób przygotowania:

Cukinię pokrój w cieniutkie plasterki, dokładnie wymieszaj w misce z przyprawami, następnie połóż na blaszkę na papierze do pieczenia i wstaw do piekarnika na 160 stopni na ok. 10 minut (można je w międzyczasie obrócić na drugą stronę).

W ten sam sposób można zrobić chipsy z marchewki, korzenia pietruszki i innych warzyw.

DLACZEGO WARTO JEŚĆ DYNIOWATE?

 

Podziel się na:

P9088766PP_A

Subskrybuj

Najświeższe informacje na temat tego, co Nas porusza, prosto na twoją skrzynkę e-mail.