Wege malina

wege malina dozdrowia
 
Składniki:
  •     0,5 kg malin
  •     1/2 szklanki mleka koksowego + zmiksowana z nim 1 łyżka odżywki białkowej
  •     1 łyżka soku z cytryny
  •     2-3 łyżki ksylitolu
  •     1 łyżeczka ekstraktu wanilii
Sposób przygotowania:
 
Maliny zmiksuj na puree w pojemniku blendera. W rondelku podgrzej mleko z sokiem z cytryny, wanilią i ksylitolem. Kiedy cukier się rozpuści, a masa stanie się jednolita, odstaw ją do wystudzenia. Następnie dodaj powstały syrop do truskawek. Masę wstaw do zamrażarki na 6 godzin, przemieszaj całość co 2 godziny. Lody podawaj w pucharkach ze świeżymi listkami mięty.

Podziel się na:

P9088766PP_A

Subskrybuj

Najświeższe informacje na temat tego, co Nas porusza, prosto na twoją skrzynkę e-mail.