Pasta fasolowo-orzechowa

biala fasola
 
Składniki:
 
  • 200g białej fasoli (puszka)
  • 30g pestek słonecznika (garść)
  • 30g orzechów włoskich
  • Majeranek
  • Sól
  • Mielona słodka papryka
  • Pieprz
  • Biały kminek
 
Sposób przygotowania:
 
Fasolę należy ugotować z dużą ilością majeranku, pod koniec gotowania solimy ją (można użyć fasoli z puszki). Następnie mielimy fasolę, dodajemy sporą szczyptę czerwonej słodkiej papryki, pieprz biały i trochę kminku. Dorzucamy garść pestek słonecznika i orzechów włoskich. Wszystko mielimy.
 
 

Podziel się na:

P9088766PP_A

Subskrybuj

Najświeższe informacje na temat tego, co Nas porusza, prosto na twoją skrzynkę e-mail.