Camembert z truskawkami i fiołkami na rukoli.

strawberries 1339969 1920

Bardzo smaczna i prosta do przyrządzenia przekąska.
 
Składniki na 4 porcje:
 
  • 120g sera camembert
  • 100g truskawek
  • garść listków rukoli lub młodych listków mniszka lekarskiego
  • garść kwiatów fiołka wonnego
  • Sos winegret
  • 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka malinowego octu winnego lub balsamicznego
  • pieprz, sól
Sposób przygotowania:
 
Przygotuj sos winegret. Ser i truskawki pokrój, ułóż na listkach rukoli lub liściach mniszka lekarskiego. Posyp fiołkami i polej sosem.
 


Źródło: „Pyszne Chwasty” – Małgorzata Kolemba-Drożdż.

Podziel się na:

P9088766PP_A

Subskrybuj

Najświeższe informacje na temat tego, co Nas porusza, prosto na twoją skrzynkę e-mail.