Gofry z jarmużem.

bez cukru gofry z jarmuzem

 
Składniki:
 
  • 1 szklanka mąki owsianej,
  • 1 szklanka mleka – najlepiej roślinnego niesłodzonego – ryżowego, owsianego, kokosowego (nie wywołuje alergii),
  • 1 banan,
  • ½ szklanki daktyli,
  • garść jarmużu,
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 łyżka masła orzechowego 100%,
  • 1 łyżka oleju,
  • 1 łyżka soku z cytryny.
 
Sposób przygotowania:
 
Do kielicha blendera wlej mleko, włóż banana pokrojonego w plasterki, garść jarmużu, namoczone wcześniej daktyle i zmiksuj na gładką masę. Uzyskany koktajl połącz z mąką oraz pozostałymi składnikami przy użyciu miksera. Porcję ciasta wylej na dobrze rozgrzaną i natłuszczoną gofrownicę. Po upieczeniu odłóż do ostygnięcia na kratkę.
 
To danie rozgrzewa!
 

Źródło: www.szczesliwibezcukru.pl
Autorka: Małgorzata Sobczyk prowadząca blog Zażarcie

Podziel się na:

P9088766PP_A

Subskrybuj

Najświeższe informacje na temat tego, co Nas porusza, prosto na twoją skrzynkę e-mail.