Keto łazanki z kapustą i z grzybami

Keto łazanki z kapustą i z grzybami święta przepisy

Keto łazanki z grzybami to niskowęglowodanowa  potrawa, która może być doskonałą alternatywą dla tych,  którzy lubią jeść pierogi ale nie lubią ich lepić.

Składniki na makaron łazanki:

  • 125g twarogu tłustego
  • 10g mąki bambusowej
  • 20g gumy guar
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki soli
  • Szczypta kurkumy lub czosnku granulowanego

Farsz:

  • 100 g kapusty
  • 4g suszonych grzybów
  • 30 g cebuli
  • 20 g masła klarowanego
  • Sól, pieprz

Sposób wykonania:

Wszystkie składniki na makaron zmiksować ,a następnie  wyjąć z misy na oprószoną mąką bambusową stolnicę. Ciasto zagniatać, aż uzyska elastyczną formę i będzie odchodziło od rąk. Z ciasta uformować kulkę i rozwałkować.  Następnie ciasto  pokroić w odpowiedniej wielkości  makaron, Gotować go od wypłynięcia ok 4-5 minut.

Grzyby  namoczyć na noc w wodzie, rano ugotować je ok 10 minut w wodzie, której się moczyły. Wywar z grzybów dodać do kapusty kiszonej i gotować do miękkości. Cebule posiekać i zeszklić na patelni, grzyby pokroić. Wszystkie składniki wymieszać doprawiając do smaku solą i pieprzem. Gotowy farsz i makaron dokładnie wymieszać.

Aleksandra Odziemowska -Dieta ketogeniczna

Podziel się na:

P9088766PP_A

Subskrybuj

Najświeższe informacje na temat tego, co Nas porusza, prosto na twoją skrzynkę e-mail.