SKŁADNIKI:
- 2 banany
- 2 szklanki mrożonych lub świeżych leśnych czarnych jagód, albo 60 mililitrów czystego soku z leśnych czarnych jagód, bądź 2 łyżki leśnych czarnych jagód w proszku
- 2 szklanki świeżej kolendry
- 2 łyżeczki sproszkowanego soku z młodego jęczmienia
- 2 łyżeczki spiruliny
- świeżo wyciśnięty sok z 2 pomarańczy
- ½ szklanki do 1 szklanki wody, wody kokosowej lub dodatkowego świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego (opcjonalnie)
PRZYGOTOWANIE:
Zblenduj dokładnie banany, czarne jagody, kolendrę, sproszkowany sok z młodego jęczmienia, spirulinę z 2 szklankami soku pomarańczowego. Jeśli smoothie będzie miało zbyt gęstą konsystencję, dodaj 1 szklankę (lub więcej) wody, wody kokosowej albo soku pomarańczowego.
Smacznego!