Składniki:
- 4 jajka
- 400 g płatków owsianych błyskawicznych
- 350 ml kefiru
- 50 ml wody niegazowanej o temperaturze pokojowej
- 4 płaskie łyżki cukru trzcinowego
- 1 łyżka miodu
- 2 szklanki malin
- 1/2 łyżeczki kardamonu
Przygotowanie:
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Jajka ubić z cukrem i odłożyć. Do osobnej miski wsypać płatki i zalać wodą z kefirem. Dodać miód i dokładnie wymieszać. Następnie dodać do masy ubite z cukrem jajka i ponownie wymieszać. Na sam koniec wsypać maliny oraz kardamon. Całość wymieszać. Do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia przelać masę i włożyć do piekarnika na 35 minut.
Podzielcie się z nami opinią czy Wam smakowało!
Przepis przygotowała: Roksana Sekunda – Eat To Be Fit.