Zupa pomidorowa z kasza jaglaną.

soup-622737_1280

Zupa pomidorowa z kasza jaglaną.

Przepis:

1l wody

1 liść laurowy

¼ łyżeczki kozieradki

1 marchew

1 pietruszka

Kawałek selera

¼ pora

4 łyżki kaszy jaglanej 

Pieprz

¼ łyżeczki kminku

2 ziela angielskiego

Sól

Mały przecier pomidorowy

2 ząbki czosnku

Natka pietruszki lub bazylia do posypania

Do gotującej się wody dodajemy liście laurowe i kozieradkę. Kroimy w kostkę marchew, pietruszkę , seler i por. Dodajemy wcześniej wypłukaną kaszę jaglaną. Następnie pieprz, sól, kminek i ziele angielskie. Gotujemy ok. 30 minut. Dodajemy przecier i pozostawiamy jeszcze na ogniu przez 2 minuty. Po wyłączeniu zupę doprawiamy wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Na talerzu posypujemy natką pietruszki lub bazylią.

Smacznego!  

 

Podziel się na:

P9088766PP_A

Subskrybuj

Najświeższe informacje na temat tego, co Nas porusza, prosto na twoją skrzynkę e-mail.