Gulaszowa z pieczoną dynią, jarmużem i fasolą.

Zupa mocy gulaszowa

 

Składniki:
 
  • 150g dyni hokkaido upieczonej w piecu – 15minut
  • 2 szklanki jarmużu świeżego 
  • 2 szklanki świeżych pokrojonych w kostkę pomidorów
  • 1 puszka fasoli białej
  • 1 czerwona cebula 
  • 2 białe cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 plasterki imbiru świeżego
  • 1 szklanka ugotowanej komosy ryżowej
  • Szczypta kurkumy, cynamonu, curry, chilli 
  • 1/2 szklanki mleka kokosowego
  • olej kokosowy 
 
Sposób przygotowania:
 
Na patelni rozpuść 1/2 łyżki oleju kokosowego, wrzuć cebulę, czosnek, jarmuż oraz przyprawy. Zamieszaj, a następnie dodaj pomidory, fasolę i mleko kokosowe. Do smaku dopraw solą. Gotuj ok. 5 minut. Po czym dodaj upieczoną dynię i ugotowaną komosę ryżową. Całość skrop sokiem z cytryny i zalej bulionem. Zupę serwuj udekorowaną jarmużem i bazylią.

Przepis: Dorota Gierska

 

Podziel się na:

P9088766PP_A

Subskrybuj

Najświeższe informacje na temat tego, co Nas porusza, prosto na twoją skrzynkę e-mail.