Chutney z kolendry

Chutney z kolendry dozdrowiacompl
 
Chutney z kolendry
 
Składniki: 
  • 50 g świeżej kolendry
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 zielona papryczka jalapeño
  • 1 cm świeżego imbiru
  • 1 ogórek
  • 1 limonka
  • kilka orzechów włoskich
  • kilka listków mięty
  • 100 ml gęstego jogurtu naturalnego
Kolendrę, najlepiej bez łodyg, zmiksuj w blenderze razem z: czosnkiem, papryczką jalapeno, imbirem, niedużym świeżym ogórkiem, sokiem z jednej limonki, kilkoma orzechami włoskim oraz kilkoma listkami mięty (wedle uznania do uzyskania jednolitej zielonej aromatycznej masy). Dodaj do jogurtu naturalnego i sos już gotowy.
 

Podziel się na:

P9088766PP_A

Subskrybuj

Najświeższe informacje na temat tego, co Nas porusza, prosto na twoją skrzynkę e-mail.