Pasta z awokado z kolendrą

Pasta z awokado dozdrowia

 

Składniki:
 
  • Awokado
  • Garść kolendry
  • Pomidor
  • ¼ czerwonej cebuli
  • Sól, pieprz
  • Sok z limonki 
 
Przygotowanie:
 
Awokado przekrój na pół, wydrąż miąższ i rozgnieć widelcem. Kolendrę posiekaj, pomidor pokrój w drobną kostkę, posiekaj drobno cebulę. Następnie wymieszaj składniki i dopraw do smaku solą i odrobiną pieprzu. Pastę podawaj z grzankami z pieczywa z razowego lub gryczanego.
 
Kolendra jest bogata w kwas foliowy i kwas askorbinowy (witaminę C). Posiada właściwości przeciwdrgawkowe, przeciwzapalne, przeciwgrzybicze, przeciwbakteryjne, wspiera pracę żołądka i serca, wykazuje działanie przeciwbólowe.
 

Podziel się na:

P9088766PP_A

Subskrybuj

Najświeższe informacje na temat tego, co Nas porusza, prosto na twoją skrzynkę e-mail.