Brownie z fasoli.

Browni z fasoli

 

 
Składniki (11×20 cm):
 
  • 1 puszka czerwonej fasoli 
  • 2 jajka
  • 2 łyżki kakao
  • 1 mały banan
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżka mielonego lnu
  • 1 łyżka ksylitolu lub miodu
  • kilka kropel naturalnego aromatu migdałowego
 
Polewa:
 
  • 3-4 łyżki oleju kokosowego
  • 3 łyżki wody
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżka ksylitolu
 
Sposób przygotowania:
 
Fasolę płuczemy ciepłą wodą na sitku. Blenderujemy ją z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto przelewamy do niewielkiej foremki wyłożonej papierem do pieczenia, następnie wkładamy ją do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut. Po upieczeniu ciasta, wyjmujemy je z foremki na kratkę do ostygnięcia.
 
Składniki na polewę wkładamy do niewielkiego rondelka i mieszamy do zagotowania. Po połączeniu składników polewamy ostudzone ciasto. Ciasto należy schłodzić w lodówce.

Podziel się na:

P9088766PP_A

Subskrybuj

Najświeższe informacje na temat tego, co Nas porusza, prosto na twoją skrzynkę e-mail.