Pasło – czyli specjalne masło orzechowe z daktylami!

IMG 200711
 
 
Pasło – jedna z ciekawszych nazw jakie słyszałam. Idealne do kanapek i naleśników.  
  
Składniki:
 
  • 100 g orzechów włoskich
  • 100 g orzechów brazylijskich
  • 1 łyżka mleka
  • 1 szklanka suszonych daktyli
  • 1/2 szklanki gorącej wody
 
IMG 20071
  
Przygotowanie:
 
Daktyle zalać wodą i namaczać przez około 10-15 minut. Odlać wodę i odstawić. Orzechy rozdrobnić jak najbardziej się da. Dodać do nich odsączone daktyle i stopniowo blendować. W międzyczasie dodać mleko i dalej blendować aż do uzyskania gładkiej masy.

Przepis przygotowała: Roksana Sekunda – Eat To Be Fit.

Podziel się na:

P9088766PP_A

Subskrybuj

Najświeższe informacje na temat tego, co Nas porusza, prosto na twoją skrzynkę e-mail.