• Twoje zdrowie w twoich rękach
  • Co robić by nie chorować.
  • Styl życia twoim wrogiem czy sprzymierzeńcem

Pasta z awokado z kolendrą

 Pasta z awokado dozdrowia

Składniki:
 
  • Awokado
  • Garść kolendry
  • Pomidor
  • ¼ czerwonej cebuli
  • Sól, pieprz
  • Sok z limonki 
 
Przygotowanie:
 
Awokado przekrój na pół, wydrąż miąższ i rozgnieć widelcem. Kolendrę posiekaj, pomidor pokrój w drobną kostkę, posiekaj drobno cebulę. Następnie wymieszaj składniki i dopraw do smaku solą i odrobiną pieprzu. Pastę podawaj z grzankami z pieczywa z razowego lub gryczanego.
 
Kolendra jest bogata w kwas foliowy i kwas askorbinowy (witaminę C). Posiada właściwości przeciwdrgawkowe, przeciwzapalne, przeciwgrzybicze, przeciwbakteryjne, wspiera pracę żołądka i serca, wykazuje działanie przeciwbólowe.