• Twoje zdrowie w twoich rękach
  • Co robić by nie chorować.
  • Styl życia twoim wrogiem czy sprzymierzeńcem

Gulaszowa z pieczoną dynią, jarmużem i fasolą.

 Zupa mocy gulaszowa

Składniki:
 
  • 150g dyni hokkaido upieczonej w piecu - 15minut
  • 2 szklanki jarmużu świeżego 
  • 2 szklanki świeżych pokrojonych w kostkę pomidorów
  • 1 puszka fasoli białej
  • 1 czerwona cebula 
  • 2 białe cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 plasterki imbiru świeżego
  • 1 szklanka ugotowanej komosy ryżowej
  • Szczypta kurkumy, cynamonu, curry, chilli 
  • 1/2 szklanki mleka kokosowego
  • olej kokosowy 
 
Sposób przygotowania:
 
Na patelni rozpuść 1/2 łyżki oleju kokosowego, wrzuć cebulę, czosnek, jarmuż oraz przyprawy. Zamieszaj, a następnie dodaj pomidory, fasolę i mleko kokosowe. Do smaku dopraw solą. Gotuj ok. 5 minut. Po czym dodaj upieczoną dynię i ugotowaną komosę ryżową. Całość skrop sokiem z cytryny i zalej bulionem. Zupę serwuj udekorowaną jarmużem i bazylią.

Przepis: Dorota Gierska

 

Nie masz uprawnień aby dodać komentarz. Zarejestruj się na stronie aby uzyskać możliwość dodawania komentarzy.